מקרון: פנים רבות לו, וטעמים… אין סוף לו

מקרון: פנים רבות לו, וטעמים… אין סוף לו

אז מה זה בעצם מקרון ואיך הופכים עוגיה קטנה ומתוקה לחגיגה קולינרית שגם אתם תוכלו ליהנות ממנה? כל התשובות בכתבה שלפניכם…


“בוקר טוב, קוראסון אחד בשבילי בבקשה”

לבטח המשפט הזה נשמע לכם תקין, ואף כזה שהייתם שמחים לדקלם מדי בוקר על בסיס יום-יומי. אבל… אם תשמיעו את אותו המשפט באוזניו של קונדיטור צרפתי הוא יתנצל ויסביר לכם שהוא לא מוכר לבבות אלא קרואסונים.

שינוי במיקום של אות אחת משנה לגמרי את המשמעות כך שלמעשה כשאתם מבקשים קוראסון אתם מבקשים לב (בספרדית) ולא את אותו מאפה שמרים, אליו אתם כמהים לצד הקפה.

ואותו סיפור פוגש אותנו בעוד קינוח צרפתי משובח מאין כמוהו – מקרון, אותו יש להגות עם חולם ולא עם שורוק.

ואיך זה נשמע באנגלית?

Macaroon הוא שם כללי לעוגיות שעשויות מאגוזים/ שקדים טחונים או מקוקוס, ומעורבבות עם סוכר וחלבוני ביצים. המגוון יכול להיות רחב ובו תוכלו למצוא גם את עוגיות הפסח שלנו, אותן נשאיר לזמן שלהן, כי זה כנראה לא בדיוק מה שהתכוונתם לבקש..

Macaron לעומת זאת, הוא הקינוח הצרפתי האהוב – אותה עוגיית סנדוויץ’ נימוחה עם מילוי קרמי חלומי.

כמה אהוב?

אהוב עד כדי כך שהוא זכה ליום (בינלאומי!) משלו: מדי שנה, ביום הראשון של האביב חוגגים את יום המקרון ברחבי העולם. ביום זה נוהגות קונדיטוריות רבות לחלק ללא עלות מקרונים ולאסוף את ההכנסות לתרומה. התושבים מצדם מרוויחים רווח כפול ומכופל – גם תענוג לחך וגם תענוג לנפש – מחזירים לחברה באהבה ותורמים כאוות נפשם מכיסם למטרות צדקה.

המסורת החלה אי שם בפריז לפני עשור, ולא לקח לה הרבה זמן להתפשט הלאה ולהגיע עד למדינתנו הקטנה.

ואתם, מוכנים לזה?

אז לכבוד יום המקרון הבינ”ל – הבירה הצרפתית 1664 ו “EAT WITH” מזמינים אתכם לחגיגה צרפתית אלגנטית בדמות מקרון.

מה יהיה כאן?

מנות שיבושלו בהשראת המקרון, הווה אומר מנות בעלות מבנה מתוחכם ואינטרפרטציות שלא העזתם אפילו לחלום עליהן, מבחר מנות בהשראת הבירה הצרפתית 1664 BLANC  ומנות שיוגשו לצדה.
כי על שילוב מנצח לא מוותרים.

1664 BLANC היא בירה צרפתית כזו שמתכתבת עם המקרון בדיוק מוחלט – היא אלגנטית, היא מרעננת, והיא מיוחדת.

ולמה דווקא מקרון?

כי המקרון הוא סמל לאינטליגנציה קולינרית.
הוא נחשב לעוגייה קשה להכנה, כזו שגם אם עוקבים בדייקנות מוקפדת אחר ההוראות והכמויות – ההצלחה איננה מובטחת.

אז אל תטרחו, ובואו ליהנות מארוחה שכולה בהשראת המקרון:

מה יהיה כאן: שישה שפים מוכשרים יפתחו בפניכם את הבית שלהם ויתנו לכם ליהנות מאינטרפרטציות מתוחכמות למקרון המוכר והאהוב.
כמה יצירתי זה הולך להיות? יצירתי בדמות מקרון סלק עם גבינת פילרדון, קונפי שרי,חציל מעושן ואבקת שמן זית/מקרון של דגים צמודים במילוי עשבי תיבול, אגוזים ולימון כבוש, ועוד…

מתי: 19-21.03
לא, לא טעינו, אנחנו מעניקים לכם שלושה ימים..
אם בכל העולם מציינים את יום המקרון…אנחנו בישראל רוצים עוד קצת זמן להרגיש את צרפת אצלנו בצלחת.

איפה: בבתיהם של ששת השפים המקצועיים: אורית, ארז, חגי, יונתן, פוד סאלון, ותומר.

(לפרטים נוספים והזמנת מקומות – http://bit.ly/2w4AdR0)

עובדת בונוס:

יום המקרון הבינ”ל חל בדיוק ביום השמחה הבינ”ל.
צירוף מקרים או שמא שילוב טבעי לכל הדעות?
בואו ותחליטו בעצמכם…