חג שבועות – החיטה שתשדרג לכם את שולחן החג

חג שבועות – החיטה שתשדרג לכם את שולחן החג

חג שבועות , הלא הוא חג קציר החטים, הוא המועד המושלם להציב בקדמת הבמה את בירות החיטה המובילות בארץ ובעולם, ובראשן– ויינשטפן.

ויינשטפן היא בירת חיטה אמיתית, עשירה, לא מסוננת, אשר מבושלת במבשלה אחת בלבד בעולם(!) ובכך נשארת נאמנה לשורשיה הגרמניים.
הבירה מבושלת בהתאם לחוק הטוהר הגרמני, המתיר לבשל בירה אך ורק מארבעה רכיבים בלבד – לתת, מים, שמרים, כשות.
בכך, מובטחת לנו בירה בריאה, איכותית וייחודית.



וברוח החג – קבלו מתכון למקלות בירה ממכרים –
שיביאו את הטוויסט לשולחן החג, ויסמלו את הטבע והאותנטיות במלוא הדרם.

המלצה חמה: הכפילו כמויות – אין אחד שלא מתאהב!

מצרכים:

  • 500 גרם קמח
  • 250 מ”ל בירה לבנה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כף סוכר
  • שומשום (לבן/שחור או קצח)

אופן ההכנה:

  • לשים את כל החומרים יחד לבצק רך ונעים.
  • מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומניחים למנוחה של עשר דקות.
  • מפזרים המון שומשום (שחור/לבן או קצח) על משטח העבודה ומתחילים לרדד את הבצק.
  • מפזרים שומשום גם מלמעלה וממשיכים לרדד ליריעה גדולה ודקה
    (בעובי 2 מ”מ).\
  • חותכים את היריעה לרצועות בעובי 1 ס”מ ומגלגלים כל רצועה משני הצדדים (אפשר גם להשאיר את הרצועות כפי שהן, שטוחות – יוצא לא פחות טעים)
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, תוך הידוק הקצוות.
    (אל תפחדו להניח את המקלות בצפיפות, הם לא תופחים, להפך, טיפה מתכווצים).
  • אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך כ-20 דקות עד שהמקלות משחימים יפה.


 (המתכון נלקח מאתר: חן ואלון קורן – סדנאות בישול וארוחות שף בשוק מחנה יהודה)

ולכל הטוב הזה..סגרו מעגל והוסיפו בירת ויינשטפן צוננת – והחג שלכם יהיה בהחלט שמח!

בתאבון,

וכמובן…לחיים!

מאת:
אתי ינאי