אחת ולתמיד: מה זה בכלל בירה לא מסוננת?

אחת ולתמיד: מה זה בכלל בירה לא מסוננת?

העולם מתחלק ל-2: אנשים ששותים רק בירה לא מסוננת ואנשים שעדיין לא יודעים כמה היא טעימה. איפה אתם בסקאלה?

אם אתם בחלק השני, אולי הסבירו לכם מתישהו שבירות לא מסוננת מכילות משקע שמרים שמשפיע לרעה על הטעם, או שבירה שעברה סינון היא באיכות הכי טובה, או שהצבע המעורפל-מעונן מוזר לכם. אבל ככה זה עם סטיגמות – בסוף שוברים אותן!

האמת היא שמי שמנסה לשתות בירה לא מסוננת מתאהב מהר מאוד, ומגלה עולם חדש של טעמים מורכבים ומרקם עשיר ומספק, שקשור מאוד לתהליך הייצור שלה ולמשקע השמרים שנמצא בתחתית הבקבוק או הכוס.

מה הופך את הבירה הלא מסוננת לכל כך טעימה ואיכותית?

למה לסנן? בתהליך הכנת הבירה, לאחר התסיסה, מסננים אותה משאריות שמרים בעיקר בשביל לקבל בירה במראה “נקי” יותר. בפועל – השמרים שבבירה מעניקים לה טעם וארומה איכותיים. לכן, בירה מעוננת, כזו שלא עברה סינון, מאופיינת בטעם ייחודי ומורכב.

עם איזה אוכל כדאי לשתות בירה לא מסוננת? הטעם הייחודי של הבירה המעוננת מתאים לחיך הישראלי והולך מצויין עם דגים, אוכל אסיאתי או גבינות חריפות. אבל גם סתם ככה, בלי שום תוספת. סולו.

אל תסתכלו בקנקן: בירה לא מסוננת נחשבת לבירה איכותית וטעימה הרבה יותר. קחו לדוגמה את ויינשטפן, בירת חיטה מעוננת מעולה. בזכות העובדה שלא עברה סינון יש בה מרירות עדינה לצד טעמי פרי מתקתקים. למעשה, בתהליך הסינון מאבדים הרבה טעם וארומה, כל זה רק בשביל לקבל בירה אסתטית יותר. מבאס, לא?

 

הדרך הנכונה למזוג בירה לא מסוננת ב-5 צעדים קלילים:

1. מוזגים 3/4 לכוס ב-45 מעלות

2. מערבלים היטב

3. מוזגים את שאר הבירה

4. רגע, חכו שנייה!

5. יאללה, עכשיו ליהנות.

אז מה סיכמנו? שבירה לא מסוננת מתאימה לכל מי שאוהב את הבירה שלו עשירה ואיכותית יותר. אם עוד לא טעמתם, זה הזמן. חיים פעם אחת, לא?