טרנדים באלכוהול שאנחנו הולכים להכיר ב-2019

טרנדים באלכוהול שאנחנו הולכים להכיר ב-2019

יש דברים שקשורים לאלכוהול שלעולם לא משתנים (כמו ההבעה של החבר הכי טוב שלכם כשהוא מסיים את הצ’ייסר השלישי שלו), אבל במונחים של תעשייה – עולם האלכוהול אף פעם לא עומד במקום וכל שנה מציגה טרנדים באלכוהול בהתאם לרוח התקופה. התחזקות של משקאות קלאסיים, שילובים יצירתיים ואידיאולוגיות שנותנות את הטון – הטרנדים של 2019 לא מפסיקים להפתיע בכיוונים שאליו מתגלגל. 

טרנדים באלכוהול

אם בשנה שעברה היו אלה בירות הבוטיק (craft beers) ומבשלות המיקרו (microbreweries) שתפסו את כל הפוקוס, אלו הם הטרנדים באלכוהול שצפויים להיות חזקים בתחום ב-2019:

קיימות (sustainability)

כשצרכנים הופכים יותר ויותר מודעים להשפעה של הבחירות שלהם על הכלל, זה רק טבעי שהאידיאולוגיה הזו תחלחל גם לעולם האלכוהול. כבר בשנה שעברה בתי עסק רבים הצטרפו למגמת ה”אפס פסולת” והפסיקו להשתמש בקשיות מפלסטיק, והציפייה היא שהמגמה הזו תלך ותתחזק.

בארה”ב אפשר למצוא בעלי עסק שמתעקשים על שימוש חוזר במיץ הדרים או בגרגירי קפה טחונים להכנת משקאות. מאפיות מציעות למבשלות שימוש בלחם שנותר לייצור הבירה, ויצרני הבירה מציעים להם בתמורה עודפי דגנים להכנת לחמים. מזקקות ויסקי החלו להשתמש בדלקים לא מזהמים ובאדים כמקור לאנרגיה. אחרות משתמשות כבר בפחות מים בתהליך הייצור ושמות דגש אריזות שניתנות למיחזור. גם סטלה ארטואה נרתמה למטרה – היא חברה ל-water.org, שבראשו עומד מאט דיימון, ארגון צדקה שפועל כבר שנים רבות להנגשת מים נקיים וסטריליים לאלפים ברחבי העולם.

Low- and No- Alcohol – הצעירים שותים פחות

אם נדמה לכם שבשנים האחרונות הצרכנים הצעירים יותר, בייחוד המילניאלס ודור ה-Z, מעדיפים לאכול שיבולת שועל ולשתות מיץ עשב חיטה במקום להוריד צ’ייסרים בפאבים, אתם כנראה לא מדמיינים. זו כבר מגמה שמגובה במספרים. הצעירים נסחפים באופנות הוולנס (wellness) והמבוגרים עושים מאמצים להישאר בריאים ונמרצים והתוצאה היא – Low and No – אורח חיים שממעיט בשתיה וטרנד שצפוי להתחזק ב-2019. החדשות הטובות הן שהשוק עושה מאמצים להגיב ומנסה לעמוד בדרישה. אפשר למצוא היום ספיריטס ללא אלכוהול, יין עם אחוזי אלכוהול מופחתים ובברים התפריטים מתמלאים באופציות לקוקטיילים טעימים אבל נטולי אלכוהול.

משקאות היברידיים

השתיינים הצעירים לא רק מבקשים פחות אחוזי אלכוהול, הם גם דורשים כל הזמן טעמים חדשים וייחודיים. ולא רק זה. הצרכנים של היום מעדיפים מוצרים שמותאמים להם אישית ולא אוהבים שדוחקים אותם לפינה. יצרני משקאות האלכוהול הולכים בעקבותיהם ועושים מאמצים גדולים כדי להיות הכי יצירתיים שאפשר. התוצאה היא עליה במשקאות “היברידיים” – שילובים וקומבינציות בין ספיריטס שונים, יינות ובירות. חלקם הגיוניים, אבל חלקם פחות. גלנפידיך למשל השיקה סינגל מאלט שיושן בתוך חביות של IPA. ויש כבר שילובים בין וודקה וטקילה ורום וטקילה (vodquila ו- rumquila) וליקרים שעשויים מוודקה ויין מבעבע. גם בתעשיית הבירה מתעקשים להיות יצירתיים עם בירות רוזה חמצמצות ובירות שיושנו בחביות ויסקי.

טרנדים באלכוהול

שובם של הלאגרים

בשנים האחרונות מחשבותיהם של יצרני בירות הבוטיק ממוקדות בעיקר בבירות האייל, בייחוד לאינדיה פייל אייל – India Pale Ale. הלאגרים, הכוכבים הגדולים של פעם, קצת נדחקו מהתודעה ונותרו בחזקת האחים החורגים של האייל או במונחים עממים יותר – משהו שהיו שותים בשנות ה-90′. אבל לאחרונה, בשקט ובנחישות, בירות הלאגר בקאמבאק. למרות שתהליך הייצור שלהן מאתגר ובמקרים רבים יקר יותר, יצרני הבירה מתחילים להכיר בטעם הייחודי ובתחושה שהן מעוררות שאין לה תחליף, ובפופולריות העקבית שיש להן בקרב הצרכנים בכל העולם. אין תלונות מהצד שלנו, הייתם מסוגלים לדמיין עולם בלי בירות לאגר כמו סטלה ארטואה?!

טרנדים באלכוהול - בירות ללאגר

CBD גם באלכוהול

מי שמתמצא בעולמות הבריאות והוולנס מכיר היטב את ההייפ סביב ה-CBD וסגולותיו בשיכוך כאבים והפגת סטרס. המרכיב הלא פסיכואקטיבי של צמח הקנאביס כבר נמצא בכל מקום – באוכל, בסבונים, בשוקולד ובקפה שלנו, ובשנה האחרונה גם עשה את דרכו גם לאלכוהול. ברים בארה”ב כבר מציעים קוקטיילים ובירות שמכילות את הרכיב בהבטחה לאפקט מרגיע ונעים, והטרנד הזה רק ילך ויתפוס תאוצה.

* אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת