עכשיו זה ברור – בירה היא היין החדש, וזה ישנה את איך שאתם שותים אותה

עכשיו זה ברור – בירה היא היין החדש, וזה ישנה את איך שאתם שותים אותה

יש לה ארומות מגוונות, טעמים מורכבים וסיומות שיעניינו כל חובב קולינריה. הוסיפו לזה רקע היסטורי מרתק שייקח אתכם היישר לימי הביניים, וקיבלתם את התוספת המושלמת לכל ארוחה איכותית. כך תתנו כבוד לבירה שלכם

עצמו את העיניים ודמיינו את המשקה הבא: הטעמים המורגשים שלו הם של קלייה ושוקולד מריר, העטופים בארומה מתוקה ועדינה של קרמל, המגיעים לכדי סיומת מרירה ומאוזנת. למשקה הזה יש גוון עמוק במיוחד והטעמים שלו מתאימים במיוחד לנתחי בשר עסיסיים, קדירות בקר או כבש, לגבינות כחולות משובחות כמו בוואריין בלו, וחובבי המתוק ייהנו גם מהשילוב שלו עם קינוחים שוקולדיים עשירים.

מצליחים לנחש?

נכון שמתבקש לחשוב על יין, אבל התשובה תפתיע אתכם – המשקה המדובר הוא בירת לף בראון, אותה בירת מנזרים בלגית שקיימת כבר משנת 1240. אם אתם מחובבי הלף, אתם יודעים שזו בירה שמצריכה מאכל לידה, גם בגלל אחוז האלכוהול הגבוה יחסית (6.5%), וגם בגלל שפע הטעמים, שהופכים אותה למורכבת יותר מבירה “רגילה”.

בירת לף בראון

לף בראון היא רק דוגמא למה שמבינים בעולם בשנים האחרונות – בירות איכותיות הן תוספת מתבקשת ואף משדרגת לצד אוכל טוב. בשנים האחרונות יותר ויותר בירות בוטיק ובירות קראפט בייצור ביתי וידני נכנסות לשוק ומאתגרות את כל מה שידענו על בירה. זני כשות (הצמח שמעניק לבירה את הארומות והטעמים שלה) מפותחים וטכניקות קיימות של בישול בירה הולכות ומשתכללות.

במקביל, עולם הקולינריה נהיה הרבה יותר נגיש עבורנו. תכניות ריאליטי מלמדות אותנו כיצד לבשל כמו שפים ולבטא את עצמנו באמצעות עבודה במטבח, חומרי גלם יוקרתיים הולכים ונהיים זולים יותר, ההנאה מאוכל גורמה היא כבר לא תענוג ששייך לעשירים בלבד. עכשיו רק נותר לשלב בין בירות איכותיות לאוכל משובח. זה הרבה יותר פשוט ממה שנראה לכם.

טיפים לשדרוג האוכל באמצעות הבירה:

שתו אותה לאט – רוב הבירות המיינסטרימיות לא מכילות הרבה לתת ולכן הן קלילות יותר ונועדו לשתייה מהירה כשהן קרות מאוד. אבל כשמדובר בבירות כהות עם אחוז לתת גבוה, מגוון הטעמים מתעצם וטמפרטורת הבירה משחקת תפקיד חשוב בחילוץ מגוון הארומות שלה. לכן, בפעם הבאה שאתם שותים בירה איכותית, שתו אותה לאט, התמקדו בטעמים השונים, ותנו לה להפשיר כדי שתיהנו מכמה שיותר טעמים.

ערבלו אותה בפה – כדי לחוש את כל גווני הטעמים חכו כמה שניות בין הלגימה לבליעה, ערבלו את הבירה בפה ותנו ללשון ולחיך שלכם להרגיש אותה. ככל שהבירה מורכבת ואיכותית יותר, הפעולה הזאת תהיה מתגמלת יותר.

הפתעה! בירה מתאימה יותר לאוכל מאשר יין – המיגוז הטבעי, לצד המרירות הטבעית של הכשות, מאפשרת לנו לנקות את החיך בין המנות בצורה יעילה יותר מאשר יין. אה, וגם יש בה פחות קלוריות מאשר ביין, אז הארוחה הופכת ליותר guilt free.

למדו להתאים את הבירה לאוכל כדי ליהנות מחוויה שונה לגמרי – כן, אותם חוקים שחלים על יינות חלים גם על בירות. כלל האצבע החדש שאנחנו ממליצים לאמץ הוא “ככל שהאוכל קליל יותר, כך גם הבירה”: בירות לאגר בהירות וקלילות ילכו מצוין עם מנות פתיחה קלילות , מנות דגים ומאכלי ים וגבינות צעירות, בעוד שבירות מנזרים עשירות וכהות יתאימו מאוד למנות כבדות כמו גבינות בשלות וחריפות יותר, קדירות, נתחים עסיסיים של בשר וקינוחיים עשירים מבוססי שמנת.

למנות “אמצע” לא כבדות ולא קלילות מדי, כמו עוף או פיצה, נסו להתאים בירות חיטה המאופיינות בפירותיות מתקתקה ומרירות מעודנת בנוסף למיגוז מרענן שיבצע REFRESH בחך בין ביס לביס..

🍟 המלצה 🍟 – בפעם הבאה שאתם אוכלים פיש אנד צ’יפס או ירק בטמפורה, נסו ללוות אותו עם בירת לאגר בהירה ואיכותית, המאופיינת בארומה לחמית נקייה ומיגוז מרענן שיוצרים פיזור טעמים בכל החך להעצמת החוויה.

והמלצה אחרונה לסיום – בפעם הבאה שאתם מגיעים לארוחה טובה אצל חברים או מארחים לארוחה כזאת בעצמכם, תפתיעו את המשתתפים בבירה טובה (לא חייבים לחפש יותר מדי, לף בראון תעשה את העבודה). לחיים 🍻

 

* אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת