הנשנוש שהופך את ארוחת הערב לארוחה הכי חשובה ביום: מתכון ללחם בירגרדן

הנשנוש שהופך את ארוחת הערב לארוחה הכי חשובה ביום: מתכון ללחם בירגרדן

לחם בירגרדן הוא מעדן שישדרג כל ארוחה שהוא יהיה בה, בזכות בירת ההוגרדן שהוא מכיל. חוץ מזה, הוא קל בטירוף להכנה ומצריך כמה מצרכים בסיסיים שלכולם יש בבית. קבלו את המתכון:

תסתכלו על בקבוק ההוגרדן שיש לכם במקרר, עכשיו תסתכלו על התנור שלכם. יש מצב שהשילוב בין שניהם הוא יותר מוצלח ממה שאתם חושבים, ויש לנו את המתכון להוכיח את זה. לחם בירגרדן הוא לחם ביתי, טעים וריחני שמקבל אקסטרה ניחוחות וטעמים מהאופי הפירותי והמתובל של בירת הוגרדן. הבירה גם מעניקה למתכון שמרים, שהשילוב שלהם עם קמח מעניק ללחם מרקם ייחודי ואוורירי.

את הלחם אנחנו ממליצים לאכול מיד אחרי שהוא יוצא מהתנור, אבל ניתן בהחלט לשמור אותו בקירור כ-3-4 ימים או עד חודש במקפיא (רק תדאגו לפרוס לפני שאתם מכניסים להקפאה). ניתן לאכול את הלחם כפי שהוא, עם כל התוספות הטובות שהוא מכיל, או להגיש עם ממרח שאתם אוהבים. השילוב של הלחם עם גבינת שמנת הוא חלומי בעיננו, אבל הוא ישתלב מצוין עם מגוון ממרחים אחרים, כמו פסטו עגבניות, חמאה, טחינה ושמן זית עם נגיעות של חומץ בלסמי.

לעבודה! (אין הרבה עבודה, אל תדאגו)

מצרכים ללחם בירגרדן:

350 גר’ קמח תופח

1 בקבוק הוגרדן

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 בצל

6 פטריות

1 פלפל אדום

20 גר’ חמאה מומסת

אופן הכנה לחם בירגרדן:

מטגנים את הבצל, הפלפל והפטריות עד להזהבה ושמים בצד להתקרר

מחממים את התנור ל-180 מעלות

שמים בקערה קמח תופח, מוסיפים הוגרדן בהדרגה ומערבבים היטב

מוסיפים 2 כפות סוכר, מלח ופלפל ואת הירקות המטוגנים

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ומורחים מעליה את החמאה המומסת

אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות

מוציאים את הלחם מהתנור, מקררים מעט ומגישים לצד ממרח שאוהבים

בתיאבון!

 

* אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת