שוקו צ’יפס, בייגלה והוגרדן – או פשוט, עוגיות מפנקות שכולם יאהבו!

שוקו צ’יפס, בייגלה והוגרדן – או פשוט, עוגיות מפנקות שכולם יאהבו!

בין אם אתם מארחים, מוזמנים לארוחת ערב עם החבר’ה או שנפגשים עם המשפחה, תמיד טוב להצטייד במתכון מנצח של קינוח מפנק, ואם אפשר, אז כזה עם טוויסט מגניב. לנו יש את הפתרון המושלם בשבילכם.

אין בנאדם שלא אוהב עוגיות שוקו צ’יפס, עובדה! משהו במרקם הקראנצ’י, בנגיעות השוקולד, בחמאתיות, פשוט עובד. עוגיות שוקוצ’יפס עם הוגרדן? נשמע לנו שילוב מצוין, וזה בכלל לא מסובך.  תכינו את עצמכם לקבל מחמאות, והרבה. שיהיה בתיאבון!

מצרכים לעוגיות:

120 גר’ חמאה רכה

120 גר’ סוכר חום 

3 כפות סוכר לבן

1 ביצה

2 כפות בירת הוגרדן

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

250 גר’ קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 1 כפיות קפה נמס

1/2 1 כוסות פצפוצי שוקולד או שוקולד מריר קצוץ



לציפוי:

120 מ”ל שמנת מתוקה (חצי כוס)

2 כפות חמאה רכה

150 גר’ שוקולד מריר קצוץ

בייגלה קטן לקישוט

אופן הכנה:

מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר, לאחר מכן מוסיפים הוגרדן, ביצה ותמצית וניל וממשיכים לערבל. 

בקערה נפרדת – מערבבים את הרכיבים היבשים ומוסיפים למיקסר בהדרגה.

מוסיפים למיקסר את הקפה והשוקולד ומערבלים היטב.

יוצרים כדורים מהבצק ומניחים על תבנית.

אופים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך 20 דקות

לציפוי: 

לתוך סיר מעל אש בינונית, מוסיפים חמאה, שמנת ושוקולד. ממיסים ומערבבים עד שמתקבלת שכבה אחידה. 

מוסיפים 2 כפיות הוגרדן, מערבבים ומורידים מהאש.

שמים מעל כל עוגייה כף מהציפוי ומקשטים עם בייגלה.

אל תתביישו לספר לנו איך יצא לכם, ואם אתם רוצים להיות ממש נחמדים אז תשמרו לנו כמה עוגיות בצד.

בתיאבון.

* אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת.