פיש אנד צ’יפס בבלילת הוגרדן

פיש אנד צ’יפס בבלילת הוגרדן

אז בואו נדבר תכל’ס, אירוח של חברים או משפחה לארוחת ערב או שבת בצהריים מצריך לא מעט הכנות ובישולים. לעצלנים שבנינו, הברירה הטבעית היא לעשות על האש, כי זה הכי קל, פשוט שמים הכול על המנגל ופה זה נגמר. אבל מה אם היינו מספרים לכם שיש מנה מגוונת, סופר טעימה ומפנקת, עם מרכיב מפתיע בבלילה שהופך את הכול לחגיגה של טעמים?


היישר מאירופה, ויותר מדויק, מאנגליה, קשה שלא לאהוב את הדג המטוגן בליווי הצ’יפס הפריך. אם זה טוב למלכת אנגליה זה טוב גם לאורחים שלכם, בוודאות! אז קבלו את מנת הפיש אנד צ’יפס האולטימטיבית בתוספת בלילת הוגרדן, שהופכת את המנה לכוכבת הארוחה.



מצרכים

לבלילה:

50 גר’ קמח

50 גר’ קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

חצי כפית שטוחה של כורכום + כמון

מלח ופלפל

75 מ”ל הוגרדן

75 מ”ל סודה

1 ליטר שמן חמניות לטיגון

400 גר’ פילה דניס – ללא עצמות

 

לצ’יפס:

750 גר’ תפוחי אדמה אדומים וחתוכים לרצועות בינוניות

2 כפיות קמח

חופן עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה וכוסברה

2 כפיות שמן זית

מלח ופלפל

פטרוזיליה קצוצה + גרידת לימון לפזר בסוף אחרי שמוכן



אופן הכנה:

לבלילה:

ערבבו בקערה קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, כורכום, כמון, מלח ופלפל.

העבירו 2 כפות מהתערובת לצלחת נפרדת. לאחר מכן הוסיפו בהדרגה את הבירה והסודה וערבבו היטב.

הניחו בצד לחצי שעה בזמן שאתם מכינים את הצ’יפס.

לצ’יפס:

חממו תנור ל-200 מעלות ובשלו את פרוסות התפו”א במים רותחים 2-3 דקות.

ייבשו היטב וערבבו עם קמח, מלח-פלפל, פטרוזיליה קצוצה ושמן זית.

אפו בתנור, ערבבו כל 10 דקות עד שהצ’יפס זהובים ופריכים.

לדגים: חממו שמן בסיר עמוק ויבשו היטב את הדגים.

טבלו את הדגים בתערובת היבשה ששמתם בצד ואז טבלו בבלילה.

לאחר מכן העבירו לטיגון והוציאו כאשר הפילה משחים ומזהיב.

הניחו על נייר סופג ופזרו מלח.

הגישו עם הצ’יפס לצד לימון ומיונז.

 

את המנה יש להגיש מיד כשהאורחים מגיעים, אחרת נקבל מנה אחרת לגמרי, וכבר פחות טעימה.

בהצלחה ובתיאבון.

 

* אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת.