המרכיב הסודי במנה האהובה בפלורנטינה נחשף

המרכיב הסודי במנה האהובה בפלורנטינה נחשף

מסעדת “פלורנטינה” ממשיכה להיות המקום הכי כיפי בפלורנטין, ומשיקה מנה חדשה ומפתיעה שמשלבת בירה אהובה

“פלורנטינה” היא הסוד שהכי כיף לגלות בשכונת פלורנטין (הכתובת המלאה והטלפון בסוף הכתבה). אי אפשר להגדיר אותה רק כמסעדה, כי היא הרבה מעבר לכך. יש בה חצר קסומה, מלאה בצמחייה ומרווחת, תפריט אוכל מגוון ומפנק, בר שמוציא את הבירות הכי אהובות ופינת זולה כיפית שאפשר לשבת בה שעות מבלי לשים לב בכלל.

אנחנו הגענו למסעדה כדי לדגום את המנה החדשה בתפריט – פיש&צ’יפס בבלילת בירת הוגרדן. יש לנו המון דברים טובים לכתוב עליה, אבל עדיין לא סיימנו להתלהב מהמסעדה. אז ברשותכם…

לא משנה מה אתם מחפשים, תמצאו אותו בפלורנטינה

כבר מעיון בתפריט (הכשר) של פלורנטינה מבינים שזה מקום שבאים אליו כדי להעביר ערב של כיף ולא רק לשתות דרינק ולהמשיך הלאה למקום הבא. המנות הן בהשראת המטבח האיטלקי החלבי כך שגם אם לא הגעתם רעבים, התיאבון שלכם יתעורר כשתעיינו בתפריט. יש כאן ריזוטו ברוטב פטריות וערמונים, פיצות מושחתות שיוצאות מתנור אבן אותנטי, מנות דגים שמתפקעות מחומרי גלם טריים ורעננים וקינוחים שיוציאו מכם קריאות של הנאה.

פלורנטינה

צילום: עדי מלר

באתם גם לשתות? בפלורנטינה הרכיבו לכם תפריט שתייה שהולך בול עם כל מנה בתפריט. יש כאן את הבירות הכי אהובות (כמו הוגרדן), תפריט קוקטיילים fancy ויינות מעולים. לכבוד החורף המסעדה מגישה גם משקאות חורף מפנקים (משקה אלפחורס? yes please!) ואם התמזל מזלכם להזמין אותם בערב גשום בזמן שאתם יושבים במרפסת הקסומה, הרווחתם חוויה של ממש.

מעבר לזה, פלורנטינה היא גם חגיגה לעיניים ולעיצוב, שעושה המון כבוד לתרבות האורבנית המקומית. את קירות הבריק שלה מעטרות גלריות מתחלפות שמציגות יצירות של אמנים מקומיים מובילים (עכשיו למשל תוכלו ליהנות מהתמונות של Gomi Gam, הוא אורן כהן ניניו). העיצוב של המקום משלב אבני פסיפס צבעוניות, שמופיעות בלוגו של המסעדה, בחלונות ואפילו מתחת לשולחנות, לצד גופי תאורה יפהפיים שהם פרי עבודת ידם של הבעלים – אביב טרב והידי מונדיי, וחלונות מקוריים מהבית של סבא של אביב.

אביב והידי נעזרו גם במסגרים והסתתים של פלורנטין כדי ליצור שפה עיצובית ייחודית למסעדה. ואכן, השילוב בין ברזל, עץ ואבן יוצר חללים מרתקים שמושכים את העין ומספקים רקע מושלם לתפריט האוכל. כל מקום ישיבה במסעדה מספק חוויה אחרת – החלק הפנימי הוא חלל אורבני ייחודי ובועט שפונה לגרפיטי ייחודי שצייר אמן גרפיטי מפורסם, והחצר בחוץ מספקת וייב רגוע הודות לצמחייה העשירה ולעץ הגדול שנטוע במרכזה. לא פלא שפלורנטינה נהפכה למקום מבוקש לתערוכות ואפילו לחתונות!

“אנשים לא באים לכאן לאכול, הם באים לכאן לקבל חווית אכילה”

אביב נתן לנו את הפרשנות האישית שלו לקסם של פלורנטינה: “כשבאים לשבת במסעדה, מרגישים כאילו יושבים במרפסת הכי כיפית בשכונה. אנחנו מציעים למעשה אירוח ביתי במקום ציבורי. לכן אנשים לא מגיעים לכאן רק לאכול וללכת אחרי שעה, הם באים לכאן לקבל חווית אכילה עשירה ומהנה, מהמנות הראשונות ועד הדרינק של סוף הארוחה”.

“כשאני מדבר עם הלקוחות אני מגלה שהם מופתעים מכמה זמן הם ישבו במסעדה מבלי להרגיש אפילו. בגלל שהתפריט כשר אנחנו מארחים המון תיירים, קבוצות שבאות לסיורי גרפיטי בפלורנטין או כאלה שהגיעו לסיור טעימות בדרום תל אביב. לכן אף ערב לא דומה לערב לפני והאווירה תמיד תוססת ומפתיעה”.

ומה לגבי המנה החדשה בתפריט? מה גרם לכם להכניס את הוגרדן לתוך המנה?

אביב: “החיבור ביננו ובין בירת הוגרדן התחיל מהרגע שנכנסנו למסעדה לפני שנתיים וחצי. פלורנטינה אמנם נמצאת על רחוב ראשי בפלורנטין, אבל רצינו לייצר בה חוויה של טבע בלב העיר עם המון צמחייה כדי לספק מקום מפלט מהבלאגן. הוגרדן היא הבירה שהכי מחוברת לטבע בעינינו כי היא מאוד קלילה, מרעננת ופירותית. היא גם משתלבת מעולה עם מנות דגים ובלאו הכי מי שהזמין את הפיש&צ’יפס הזמין גם אותה”.

צילום: עדי מלר

מסתבר שהטבח הראשי בפלורנטינה, החליט לנסות ולשלב את הבירה גם בתוך המנה כדי לבדוק האם הטעמים הקלילים שלה יתאימו לבלילה של הדגים. הוא הופתע מכמה השילוב הזה היה מוצלח, ומשם הדרך למקום קבוע בתפריט הייתה קצרה. אנחנו בדקנו ואכן, הטעמים משלימים זה את זה והשילוב ביניהם מוסיף ארומות מרעננות וטעמים קריספיים שלא נמצאים בפיש&צ’יפס אחרים שטעמנו.

פלורנטינה

צילום: אנטולי מיכאלו

 

הפיש אנד צ'יפס של פלורנטינה

צילום: אנטולי מיכאלו

אז מה היה לנו בפלורנטינה?

אוכל טעים, בירה מצוינת ששידרגה לנו את המנה מבפנים ומבחוץ, חצר קסומה עם וייב של בוסתן קסום ואסתטיקה מרתקת. בפלורנטינה יש הכול מהכול, רק אל תשכחו להזמין מקום מראש לחצר ולדאוג לערב פנוי, אתם לא הולכים לקום כל כך מהר מהכיסא.

——————————————————————————————

פלורנטינה, רח’ אברבנאל 56, תל אביב

טלפון: 03-6050061

לעמוד הפייסבוק של המסעדה לחצו כאן