ארוחת החג כבדה עליכם? קבלו מתכונים סופר קלילים וכייפים לכבוד ראש השנה

ארוחת החג כבדה עליכם? קבלו מתכונים סופר קלילים וכייפים לכבוד ראש השנה

גפילטע פיש זה הכי שנה שעברה: הנה 5 מנות שקל להכין וילכו מצוין עם בירה הדרית מרעננת לצידן

בין אם אתם מארחים, מתארחים ומכינים משהו או סתם אוהבים לייעץ לבשלנים שבמשפחה, אתם יכולים לשאוב השראה מהמנות המגניבות שנביא בפניכם כאן בהמשך, כשלכולן מכנה משותף אחד: כולן הולכות פשוט מעולה עם בירה הדרית מרעננת, AKA הוגרדן.

רעבים? קבלו את המתכונים הכי שווים לשנה החדשה:


פיש אנד צ’יפס

מרכיבים:

5 פילטים של דג לבן בשרני (מומלץ קוד/ הייק/ קטפיש)

1 כוס קמח

1 כפית פפריקה

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לבלילת הטמפורה:

1 כוס קמח

1/2 כוס הוגרדן

1/2 כוס מי סודה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. הכנת הבלילה: מערבבים את כל חומרי הבלילה עד שנוצרת בלילה בעלת מרקם נוזלי עד סמיך. רצוי להיעזר במטרפה. מניחים בצד.

2. בודקים שהדגים נקיים, בלי עור ובלי עצמות וחותכים לחצי או לאצבעות עבות.

3. בצלחת עמוקה מערבבים קמח, פפריקה, מלח ופלפל שחור.

4. מחממים סיר או מחבת עם שמן עמוק.

5. מצפים את הדגים שחתכנו בקערת הקמח, מנערים משאריות וטובלים בבלילת הטמפורה, כך שיצופו בבלילה מכל הצדדים.

6. מניחים את הדגים הטבולים בטמפורה בזהירות בשמן החם ומטגנים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומגישים מייד לצד צ’יפס ורוטב טרטר או מיונז.

פאד תאי קלאסי

מרכיבים לשתי מנות:

200 גרם פילה סלמון נקי מעור, חתוך לקוביות של 2 ס”מ

חצי בצל חתוך לרצועות ארוכות דקות

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

1/8 כרוב חתוך לרצועות דקות וארוכות

חצי גזר חתוך לרצועות דקות וארוכות

חצאי פלפלים אדומים וצהובים חתוכים לרצועות

חופן שעועית ירוקה חלוטה

נבטים סיניים

כוסברה קצוצה

בצל ירוק קצוץ

חופן בוטנים מטוגנים גרוסים

רבע כוס רוטב טריאקי

300 גרם אטריות חיטה או אטריות אורז מבושלות 5 דקות

מלח

פלפל שאטה גרוס

שמן זית

לקישוט:

חופן נבטי חמניה

רבע לימון

כף שומשום שחור

אופן ההכנה:

מחממים ווק גדול, מוסיפים את רשימת המרכיבים לא כולל הסלמון והמרכיבים לקישוט ומקפיצים כמה פעמים.

מחזירים את הווק לאש, מוסיפים מעט שמן ומפזרים את קוביות הסלמון.

מוסיפים רוטב טריאקי, מטגנים תוך כדי ערבוב עדין, מתקנים מליחות ומעבירים לקערת הגשה.

מניחים את קוביות הסלמון המטוגנות מעל הכל ומקשטים בנבטי חמניה. 

מומלץ לסחוט רבע לימון ולפזר שומשום שחור מעל.

פיצה כמו באיטליה

מרכיבים לפיצה משפחתית או ל-4 אישיות:

לבצק:

2 וחצי כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 כפות שמן שמן

3/4 כוס מים

לרוטב:

1/2 קופסת שימורי עגבניות

2 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

מלח

לטופינג:

80 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם בולגרית מפוררת

אופן ההכנה:

1. מכינים רוטב עגבניות: מבשלים את כל החומרים בסיר עם מכסה רבע שעה עד שמתקבל רוטב מבריק.

2. מכינים בצק: מערבבים קמח ומלח, מוסיפים מים ושמן ולשים 3 דקות עד לקבלת בצק רך ולא דביק.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות.

4. מרדדים את הבצק דק ככל האפשר. אפשר להכין פיצה אחת בתבנית תנור גדולה או פיצות אישיות. מורחים ברוטב ומניחים טופינג.

5. אופים 20 דקות או עד שהגבינה מבעבעת והבצק זהוב.

סלט אטריות וסלמון קליל

מרכיבים ל-4 מנות:

200 גרם אטריות שעועית

4 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

2 כפות בצל ירוק חתוך לטבעות דקות

4 כפות עלי כוסברה

120 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות קטנות 

לרוטב:

4 כפות חומץ אורז

כף סויה

2 כפות סוכר חום

כף שמן צ’ילי

2 שיני שום טרי כתושות

קורט מלח

אופן ההכנה:

משרים אטריות שעועית במים רותחים במשך רבע שעה, מסננים היטב ומניחים בקערת הגשה.

בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב עד להמסת הסוכר וקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט לקערת האטריות, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב.

בתיאבון!