פותחים שולחן: המנות שהולכות הכי טוב עם בירה

פותחים שולחן: המנות שהולכות הכי טוב עם בירה

החום הכבד שפושט עלינו לא פוסח גם על אירופה, אבל היי, לפחות לנו יש מזגנים ורוח של ים! אז מה אוכלים כשחם כל כך ורק רוצים לחיות בתוך הפריזר? מנות שהולכות מעולה עם בירה צוננת, כמובן.

כשחם בחוץ, הגוף שלנו לא רוצה וגם לא צריך אוכל כבד ועשיר. זה הזמן למנות קלילות, טריות, עם יותר דגים ופחות בשר, יותר ירקות, בשילוב עם בירה צוננת על חוף הים או בבר עירוני בחצר עם ספסלי עץ וצמחייה שמספקים לנו אשליה של טבע. מזל שטרנד הבירגארדן הגיע אלינו ואפשר למצוא מקומות שמציעים מגוון עצום של בירות מעולות שאפשר לשתות באוויר הפתוח.

תכלס, מה יותר טוב מלצאת מקירות התאגיד החונקים אל מעט האוויר שעוד קצת נושב בחוץ? שעת בין הערביים, הנקודה שבה היום מתחלף ללילה ומביאה עמה את הרוח המיוחלת הזו שמאפשרת לשבת בחוץ בלי להפוך לשלולית ולחוש לרגע מעט טבע אורבני. אה ואולי גם תספיקו להאפי האוור, שזה פלוס רציני.

אז מה מזמינים?

בירה קרה היא כמובן הבחירה ההגיונית הראשונה, ולכל אחד יש את סוג הבירות המועדף עליו, וכדי להעצים את חוויה השתייה, כדאי לצוות לכל סוג מאכלים ספציפיים.

1. בירת חיטה היא בירה העשויה עם אחוז גבוה של חיטה ואינה עוברת סינון, לכן היא מאופיינת בגוון עכור ומעונן. בירת חיטה כמו הוגרדן למשל, מתאימה מאוד למנות קרות, סלט עלים עם גבינה קשה כמו פרמזן ורוטב קרמי. הפירותיות החמצמצה והתווים הרעננים שלה ישברו את הקרמיות הכבדה של הרוטב.

עוד יעבדו איתה, מנות שמשלבות דגים קלים. למשל, בייגל עם סלמון מעושן, איולי וירוקים, או מוסר נא על סלט כרוביות ויוגורט. טעמי ים עדינים שמועצמים על ידי הארומה של הוגרדן, הלימוניות המעודנת הזו שמאוזנת על ידי פירותיות מתקתקה ומעודנת.

2. בירות פייל אייל – מדובר בבירות העשויות משמרים מסוג ALE המשמשים להכנתן בתסיסה עילית. בירת פייל אייל מכילה לרוב אחוז אלכוהול גבוה יותר, טעם מריר וגוף כבד יחסית. בירות פייל אייל עובדות מצוין עם נקניקיות, תבשילים אירופאים, שלקהל הישראלי הם קצת פחות מתאימים, אבל אם חשקה נפשכם בוורסט עסיסי כזה עם כרוב כבוש או מבושל, חרדל חריף ובצל מטוגן, זו הבירה לשתות לצידה.

3. בירה מסוג פילזנר – בירה קלילה בעלת טעם מובחן של כשות, שתתחבר מעולה עם פיש אנד צ׳יפס, מנה שכיף לחלוק ולנשנש יחד אפילו כשחם ומהביל בחוץ. את הטיגון העמוק תאזן המרירות של הפילזנר והטמפרטורה הקרה במיוחד שבה היא מוגשת. הכשות שבפילזנר מגרדת את בלוטות הטעם ובכך מועצמים טעמי הבירה וטעמי המזון כאחד, כאשר משולבים נכון. מנה נוספת שתשתלב עם הפילזנר היא פיצה ובנוסף גם מנות חריפות למיניהן המכילות צ׳ילי.

4. פורטר (בירה כהה, חלשה ומתקתקה) וסטאוט (בירה כהה מאוד בעלת גוף כבד ותווים מתוקים) יהוו בחירה מוצלחת כשמגיע שלב הקינוחים, המרירות העזה והקרמיות שלהן משתלבות נהדר עם קינוחי שוקולד, וקינוחים המשלבים טעמי קפה וקרמים עשירים.

5. ואם בא לכם רק לנשנש כי כמה אפשר לאכול בחוץ, פרעצל ומטבלים יעבוד עם כל סוגי הבירות, כנראה. כי איך אפשר לסרב לבצק ריחני, חמים וקריספי?

But wait, there’s more

6. סושי הוא אולי המאכל הממלא הכי קייצי שיש. זו מנה קרה, עשירה בחלבון, עשירה בירקות, זמינה, מהירה וקלילה יחסית. טעמי הדגים ומרקמם, שלרוב משולבים במנות סושי, מתחברים לפירותיות של בירת חיטה פירות, כמו הוגרדן, שמתובלת ברכיבים בוטניים טבעיים.

7. סלט ניסואז עם ביצה רכה – טרי, מרענן, מלא סיבים תזונתיים וחלבון, ולכן מייצר תחושת שובע לאורך זמן בלי להכביד על הקיבה. מנה קרירה שמשלבת אלמנטים חמימים, מאוזנת, קרמיות החלמון מעשירה את הטונה, וחמצמצות בירת החיטה מקלילה ומרעננת את המנה.

9. מוקפץ עם עוף, אמנם זו מנה חמה אבל עדיין לא מאד כבדה ואפשר לבחור באטריות שעועית במקום אטריות הביצים הכבדות יותר. רוצים את הגרסה הקרירה והקלילה יותר? אפשר להפוך את המוקפץ לסלט, להוסיף עלים ירוקים וירקות שאתם מחבבים ולהשתמש ברטבים רעננים. רק אל תשכחו לצוות לו בירה צוננת וקלילה כמו בירת לאגר (בירה בהירה ומוגזת יחסית, מיוצרת בתסיסה תחתית של השמרים בטמפ’ נמוכה).

ובונוס לגרגרני לכת – סלט קפרזה שהולך מדהים עם בירה

היופי בסלט קפרזה, חוץ מליטרלי כמה הוא יפה על הצלחת, הוא הרעננות והניחוחות שלו שקשה לעמוד בפניהם, פלוס – לא צריך יותר מדי רכיבים או זמן הכנה בשבילו. 3 דקות ויש לכם סלט מפנק לאורחים שהולך מדהים עם בירת חיטה פירותית סטייל הוגרדן. מי צריך יותר מזה? בטח לא אנחנו.

מצרכים (8 מנות למנומסים, 5 מנות לרעבים)

350 גר’ או 16 סלייסים עבים של גבינת מוצרלה באפלו (אפשר גם לקרוע עם היד)

סלייסים עבים מ-4 עגבניות בינוניות בשלות

צרור עלי בזיליקום רעננים

שמן זית

רוטב בלסמי מצומצם

מלח + פלפל שחור

הוראות הכנה:

מניחים את העגבניות, מעליהן את קרעי המוצרלה ומעליהם את הבזיליקום. פזרו מעל הכול מלח ופלפל שחור וזלפו שמן זית ורוטב בלסמי.

פתחו את הבירה, שמעו את ה”טססססס” ולגמו לגימה ארוכה.

בתיאבון!