תבוא טבעי: הבירה הזו מכילה 4 רכיבים בלבד!!!

תבוא טבעי: הבירה הזו מכילה 4 רכיבים בלבד!!!

אתם מטיילים בטבע, מקימים את האוהל שלכם בסמוך למעיין או נחל נחמד, מתחילים לארגן את ארוחת הערב – חותכים ירקות לפוייקה, מארגנים את המחצלת. יש גיטרה, האווירה מעולה. פשוט כי, הדברים הפשוטים, בסופו של דבר, הם הכי מוצלחים. מה שטבעי, זורם לנו יותר. ויש משהו יותר טבעי וזורם מאשר לשתות את הבירה שאנחנו הכי אוהבים מול הטבע והמים ומתחת לשמיים?

בואו נחזור לרגע לעבר הרחוק. ממש רחוק: בוואריה, המאה ה-16. חוק בווארי נוקשה מטיל מגבלה לא פשוטה על מבשלות הבירה בבוואריה: את הבירה ניתן להכין מארבעה רכיבים בלבד. לא ניתן להוסיף להם דבר. עכשיו בואו ונחזור להווה, שנת 2018. נדיר למצוא מוצר תעשייתי שיש בו רק ארבעה רכיבים, ללא חומרים משמרים או תוספות. החוק הבווארי אגב, תקף גם היום, וכל בירה גרמנית מחוייבת להכיל 4 רכיבים בלבד.

 

בשבילי? בלי פילטרים, תודה

בחזרה לפוייקה שלכם. אתם ממשיכים בהכנות לארוחת הערב, אולי כבר יושבים יחד, כל החבר’ה והגיטרה, בירה קרה ביד, האווירה קלילה ונינוחה. אז איזו בירה תשתו? כזאת שתתאים במיוחד לאווירה: בירה לא מסוננת. נסביר: בירה מעוננת או, לא מסוננת, היא השידוך המושלם בשביל מי שאוהב את הדבר האמיתי – בלי פילטרים. מדהים, כי, למרות שויינשטפן היא לא מסוננת היא מעודנת, קלילה ונעימה לשתייה. זוהי בירה עם אופי! היא אלגנטית ועשירה, מלאת סטייל והמון קצף.

ובמקרה, בירת ויינשטפן מכילה רק מים, לתת (חיטה), כשות ושמרים. 4 רכיבים טבעיים שהשילוב ביניהם הופך למשקה מנצח: בירה איכותית, טבעית, לא מסוננת, עם טעם וארומה ייחודיים ובמרירות קלה בלבד. הבירה, בדיוק כמו מי שאוהב אותה, באה בלי סינון, בלי פילטרים, בדיוק כמו שהיא, עם כל הטעמים הנפלאים שלה ובלי תוספות שהופכות אותה למשהו מוגזם שהיא לא. לפעמים הכי טבעי זה הכי טוב.

4 רכיבים = 15 סוגי בירות

ואם חשבתם שטבעי זה סבבה אבל לא תמיד מספיק, יש לנו שאלה – כמה סוגי בירות אפשר כבר לייצר מ-4 מרכיבים בלבד? ובכן, הפתעה! …

15 סוגים!

כן, זה מגוון די מכובד ולא כולם מתאימים לנו, חובבי הבירה הישראלים. הימים שלנו חמים יותר, האוכל שלנו קליל יותר מזה הבווארי ורק בשנים האחרונות התחלנו לגלות את חדוות הביר-גארדנים.

לכן, בארץ תמצאו בעיקר שני סוגים שמוכחים כאהובים ביותר על החיך הישראלי:  Hefeweissbierבירת הדגל של המבשלה, ו-Vitus Weizenbock גרסה מחוזקת יותר, עם 7.7% אלכוהול. שני סוגי הבירה האלו מומלצים מאוד ופופולריים בקרב קהל אוהבי הבירה בישראל הודות לטעם הקליל, הטעים והמרווה של ויינשטפן הפה-וויסביר, וטעמה העוצמתי של הויטוס, שהולך ומתחבב על צרכני בירה ישראלים המחפשים בירות חזקות יותר כדי לגוון עמן את התפריט הרגיל.

בנוסף, תוכלו למצוא בחלק מהברים המציעים מבחר מגוון ומעניין יותר גם את ויינשטפן דונקל Hefe weissbier dunkel ואת ויינשטפן אוריגינל הלס. הדונקל היא הגרסה הכהה של ההפה-וויסביר והיא ניחנה בטעמים פירותיים עם נגיעות מאלט וקרמל וניחוחות של ציפורן (הצמח, אל תהיו מגעילים). אם חגגתם פעם אוקטוברפסט כהלכתו בארץ, בברלין או בבוואריה, ודאי יצא לכם לטעום אותה ולהשבות בקסמה. האוריגינל הלס היא בירת לאגר בהירה עם תווים בולטים של כשות ותבלינים ספייסים והיא מרווה וקלילה מאוד ומתאימה לחובבי לאגר שמחפשים חווית שתייה ייחודית ומתגמלת יותר.

בנוסף, ויינשטפן מייצרת את בירת פסטביר – בירה מיוחדת המיוצרת מדי שנה לכבוד האוקטוברפסט.

 

ללגום חתיכת היסטוריה

בחזרה לטיול שלכם – חשבתם פעם מה מחבר אותנו לטבע, לאדמה ולפוייקה? תרשו לנו להציע את הזווית שלנו. אלו הם הדברים שיש להם היסטוריה ושורשים. דברים נצחיים שהיו פה לפנינו ויישארו גם אחרינו, ולכן אנחנו נהנים כל כך מהחיבור איתם.

גם כאן, בירת ויינשטפן ממלאה את תפקידה נאמנה – מדובר בבירה שחיה יותר זמן מסבתא רבתא שלכם, וגם מסבא רבה שלה. ויינשטפן מיוצרת משנת 1040 באותה רמת איכות וקריטריונים קפדניים לייצור, ונושאת עמה מסורת ארוכת שנים של הפקת בירה מעולה המועברת בסוד מדור לדור. אז, כן… אפשר ממש ללגום ממנה, ולהרגיש לרגע חלק מהטבע הנצחי ומכל הדברים הטובים שהוא העניק לנו.