ארטישוקים בבלילת ויינשטפן

ארטישוקים בבלילת ויינשטפן

הארטישוק הוא בין הירקות המיוחדים והמעודנים ביותר במטבח הישראלי, אך הרבה אנשים מפחדים להתעסק איתו מאחר והוא דורש תהליכי ניקוי והכנה רבים לפני שזוכים לאכול אותו. המתכון הבא לארטישוק בבלילת ויינשטפן הוא לא רק טעים, הוא גם פשוט וקל להכנה אפילו עבור אלו המחשיבים עצמם לחובבנים במטבח.


ראש השנה מתקרב ובין אם אתם מארחים, מתארחים או סתם מחפשים מה לנשנש בבית מול הטלוויזיה, מצאנו עבורכם את המתכון המושלם שמשלב גם ירק ואהוב וגם בירה אהובה, הלא היא ויינשטפן.



המרכיבים:

200 גרם קמח רב תכליתי של   Pivetti

200  גרם קרונפלור

1.5  בקבוק בירה ויינשטפן (330 מ”ל כל אחד)

צנצנות רבעי ארטישוק מתובל של Ponti

הוראות הכנה:

להכניס לקערה את החומרים היבשים ולזלף פנימה את הבירה עד לקבלת בלילה חלקה

לאחר מכן לקחת 2 צנצנות רבעי ארטישוק מתובל Ponti, לסנן ולהכניס אל תוך הבלילה

לחמם סיר עם שמן לטיגון עמוק, להכניס פנימה את הארטישוק ולטגן עד להשחמה

.להוציא לקערה עם נייר סופג ולאחר מכן להגיש עם פרמז’ן מגורד מעל, פלח לימון וויינשטפן צוננת.

בתיאבון,

וכמובן… לחיים!


מתכון בשיתוף פעולה עם PONTI

צילום : דניה ויינר